RSS

Snart kommer nya tvålar.

23 Aug

Nu har jag nästan flyttat klart till min lilla lantdröm. Så jag lovar…snart kommer det nya spännande tvålar på bloggen. Jag besökte hembyggdens dag i helgen och tänkte att nästa år ska jag stå där och sälja min tvål, så nu har jag ett mål att jobba emot..

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på augusti 23, 2011 i Uncategorized

 

2 svar till “Snart kommer nya tvålar.

 1. Nea

  augusti 23, 2011 at 10:48 e m

  Kul att det kommer fler tvålar! Jag är sugen på att testa din första getmjölkstvål. Hur mycket natriumhydroxid använde du? Vad är vitsen med att frysa mjölken?

   
  • Eva

   september 2, 2011 at 1:32 e m

   Hej Nea.
   Som du ser anger jag aldrig på bloggen hur mycket natriumhydroxid jag använder i ett recept. Det är för att dom flesta säger att man ska dubbelkolla
   antal gram flera gånger. Jag brukar börja med att lägga in oljorna i Soapcalc http://www.soapcalc.net/calc/SoapCalcWP.asp samt sedan räkna för hand med en förtvålningstabell http://www.shenet.se/ravaror/fortvalningstabell.html

   Vitsen med att frysa mjölken är för att minska risken att mjölken bränns. Lut och vätska ökar i värme, den blandningen kan gå upp till 90 grader, i mjölken finns mjölksocker som blir bränt vid höga tempraturer. Då blir mjölken brun och kan lukta illa. Genom att frysa mjölken hålls tempraturen nere och mjölken håller sig beige.

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: